Virksomheder vil have video

Virksomheder vil have video

Det kan mærkes hos Inhouse Fotografi, at levende billeder er populære. Efterspørgslen på film er stigende til både kundernes marketing på sociale medier og produktvejledninger

Der bliver puttet flere film-produktioner i kurven hos Inhouse Fotografi end nogensinde før. Mange kunder har fået øjnene op for synergien mellem foto og film.

En stor del af investeringen i et photoshoot går til planlægningen, stylisten, indkøb af varer og leje af en location. Og det hele skal køres i stilling, uanset om der er tale om fotografi eller film.

»Alle kunderne har en hjemmeside, Facebook-side og Instagram-profil at fodre. Derfor mærker vi en stigende interesse for, at der også er en filmmand med på foto-opgaverne,« forklarer Søren Beyer, indehaver af Inhouse Fotografi.

Især de sociale mediers algoritmer giver video mere rækkevidde, fordi det skaber bedre oplevelser for brugerne.

Komplekse produkter og services kan samtidig gøres lette at forstå med film. Det har for flere af Inhouse Fotografis kunder betydet øget salg og kortere telefonkøer i kundeservice.

Når filmene produceres pædagogiske nok, kan de være med til at lukke et salg hurtigere online. Derfor hjælper filmafdelingen, Inhouse Film, med at få sproget og billederne ned på et niveau, hvor det med garanti er forståeligt – og derfor mere effektivt.

Fleksible rammer sparer tid

Når kunderne vil have film med i købet, sørger Søren Beyer og kollegerne for at spare andre steder, så budgettet ikke overskrides. Inhouse Fotografis 600 m2 store rammer i det sydlige Horsens bliver jævnligt opdaterede med nye baggrunde, døre på hjul og andre af de elementer, som man leder efter i en location.

Med lidt kreativitet og behændighed kan fotograferne derfor spare kunderne for at leje fornemme rammer andre steder. »Det er skægt på den måde at sikre kunderne noget mere for pengene,« siger Søren Beyer.

Kunderne har også tit brug for en del billeder og mindre film til for eksempel deres Instagram-profiler. Det kunne sagtens blive en dyr opgave, hvis den alene skulle dække omkostningerne til at samle og pakke varer, stylist og planlægningsmøder. Derfor bliver den ekstra omkostning til at få en filmmand med ret lille – i det store budget. Og det endelige udbytte af opgaven bliver dobbelt så stor.

Siger du hvis, måske eller jeg tror, så ringer du til kunden. Altid! Vi vil spare vores kunder for så meget korrekturarbejde som muligt

Succes i København

I 2016 flyttede Søren Beyers tidligere fotografelev, Søren Staun, til København. Her åbnede han den første afdeling af Inhouse Fotografi udenfor Horsens. I dag har de to ansatte i afdelingen. Den overordnede ledelse håndteres af Søren Staun, som også ejer 50 % af virksomheden.

»Vi supplerer hinanden godt, og det er gået meget bedre, end vi havde turdet håbe på. Det giver os et tættere forhold til kunderne, at vi også er tilstede på Sjælland, fordi de ikke skal finde en anden leverandør, som skal forsøge at ramme samme stil,« siger Søren Beyer.

De første tre år har vist, at der er meget at vinde for jyske fotografer på Sjælland. Inhouse Fotografi skiller sig blandt andet ud ved at være mere tilgængelige og effektive end konkurrenterne.

Kvalitetsbevidste håndværkere

Måske kan en del af succesen for Inhouse Fotografi også skyldes, at de alle ser sig selv mere som håndværkere end kunstnere. Hos de største fotograf-navne i blandt andet modebranchen køber man sig til deres personlige stil. Fotograferne hos Inhouse Fotografi arbejder derimod hele tiden på at videreudvikle stilen til den enkelte kunde.

»Vi vil altid gerne udfordre og overraske kunden med nye tendenser og et højere niveau end forventet. Ingen af os må gå i dvale. Så er det, at man bliver overhalet af andre,« siger Søren Beyer.