Indehaverne af Gourmetvognen, Berit Bjerregaard og Preben Lund

Vi kan lige så godt lave det lækkert, når vi alligevel er der

Gourmetvognen er en pølsevogn ud over det sædvanlige: Lækre råvarer, gourmethotdogs og sliders er i fokus. Til gengæld bliver der ikke pillet det mindste ved den afslappede og uhøjtidelige stemning, der er kendetegnet ved en almindelig pølsevogn. Og det er helt bevidst, fortæller indehaverne Preben Lund og Berit Bjerregaard.

Der er noget særligt ved at spise ved en pølsevogn. Den uhøjtidelige og afslappede stemning finder man ikke mange andre steder. Kunderne kommer fra alle samfundslag, og pølsemanden eller -damen, der langer perfekt ristede pølser over disken, er altid klar på en snak om dette og hint. Oplevelsen skylles ofte ned med en Cocio, og hele menuen kan få selv de tørreste tænder til at løbe i vand. Tilføj så lidt gourmet til den oplevelse; Ramsløgpølser, hjemmelavet sennep og relish, lidt grønt på toppen, måske friske ærteskud, noget spicy hjemmerørt mayonnaise, og så har du den udekørende pølsevogn, Gourmetvognen, som parret Preben Lund og Berit Bjerregaard står bag.

Berit Bjerregaard serverer mad fra Gourmetvognen

Mega sjovt at være ude ved kunderne

Preben Lund har haft pølsevognen, Lundby Kiosken, på Fyn siden 2008. Han langer derfor hjemmevant pølser over disken og har selv udviklet de gourmetpølser, man kan finde på Gourmetvognens menukort.

Indtil for nylig var Berit Bjerregaard ansat som mediekonsulent i Jysk Fynske Medier, men hun sagde sit job op for at gå all in på Gourmetvognen sammen med Preben Lund. De to mødte hinanden i Boller ved Horsens for et par år siden, og nu tager de skridtet fra at være kærestepar til også at være gourmetmakkere.

Det er mega sjovt at være ude ved kunderne. Der er altid glade mennesker.

»Preben har et fedt koncept, vi supplerer hinanden godt, og så synes jeg, det er mega sjovt at være ude ved kunderne. Der er altid glade mennesker. Det er da en chance at tage, men også en chance, jeg ikke vil lade gå,« fortæller Berit Bjerregaard.

Skrald på messejob

Gourmetvognen til arrangement ved bilforhandler

Nu er de to klar til at levere lidt ekstra til både private og erhvervskunder med deres gourmetvogn. De har allerede leveret mad til masser af arrangementer – både mindre fester og store begivenheder.

»Folk booker os til mange forskellige arrangementer. Natmad til bryllupper, fødselsdage eller firmafester. Vi er også ude til konfirmationer, barnedåb, julefrokoster, festivaller og endagskoncerter. Sidste år var vi på FTZ-messen, hvor vi bespiste 30.000 mennesker på to dage. Der var skrald på,« konstaterer Berit Bjerregaard med et smil.

En pølsevogn kan noget

Ifølge Preben Lund er efterspørgslen efter streetfood-konceptet vokset de senere år, og det er netop dét, han og Berit Bjerregaard kan tilbyde.

Folk har fået øjnene op for, at man kan noget med en pølsevogn eller en burgervogn. Det kan godt være lækkert, det man kommer med.

»Folk har fået øjnene op for, at man kan noget med en pølsevogn eller en burgervogn. Det kan godt være lækkert, det man kommer med. Hos os er oksekødet for eksempel fra velfærdskvæg, som har gået på friland, og vi samarbejder også med Fru Møllers Mølleri. Vi går meget op i, at det skal være ordentlige råvarer,« fortæller han.

Berit Bjerregaard laver gourmetbrugere til sultne gæster

Gourmet og helt nede på jorden

Udover gourmethotdogs tilbyder Gourmetvognen også sliders – små burgere, der er lige til at spise – samt sandwiches. Men maden gør det ikke alene. Det er vigtigt for Preben Lund og Berit Bjerregaard, at stemningen fra pølsevognen følger med – også selvom maden er lidt ekstra.

Vi vil gerne give kunderne en oplevelse. Vi vil gerne være med til at skabe en stemning omkring deres fest, og vi gør os umage med det arbejde, vi leverer.

»Vi vil gerne give kunderne en oplevelse. Vi vil gerne være med til at skabe en stemning omkring deres fest, og vi gør os umage med det arbejde, vi leverer. Også med det udtryk, vi kommer med. Kunderne skal være trygge ved, at vi kommer til tiden, det hele spiller og maden er lækker. Det er alle de ting, der er vigtige, når man holder en fest. Det er ikke prisen, vi konkurrerer på. Det er kvaliteten og den samlede oplevelse,« fortæller Berit Bjerregaard.

Og Preben Lund følger op.

»Vi kan jo lige så godt lave det lækkert, når vi alligevel er der. Og selvom det er gourmet, er det stadig helt nede på jorden,« lyder det.