Billund Airport// Notion

Værdiskabelsen fortsætter i Billund Airport

700 millioner kroner giver Billund Airport i BNP-effekt til hele Horsens kommune. Tallet skal være endnu større i fremtiden, så lufthavnen udbygger både ruter og infrastruktur.

I Billund Airport’s drømmescenarie bliver Vestvejen opgraderet til en regulær motorvej. Lige nu har administrerende direktør Jan Hessellund dog fokus på tre mere realistiske opgraderinger af infrastrukturen mellem Horsens og Billund.

»Vi vil gerne have løst den private og offentlige trafik hele vejen fra Horsens til Billund. Jo mere motorvej, der kan rulles ud mellem byerne, desto højere bliver vores værdi for Horsens,« siger Jan Hessellund.

De andre infrastrukturprojekter er udvidelsen af E45, en optimeret afkørsel ved Horsens S og den første etape af Midtjysk motorvej, som kan lette strækningen fra Herningmotorvejen til Billund.

Især forretningsrejsende vil nyde godt af en kortere transporttid. Mange daglige rejsende fra Billund Airport flyver til møder i Norden eller Europa og hjem samme dag. Når flyveturen kun tager kort tid, er det afgørende, at man ikke skal bruge lige så lang tid på at komme til og fra lufthavnen. På ønskesedlen står også en direkte forbindelse mellem Horsens og lufthavnen med bus.

Det lokale erhvervsliv kan komme til Shanghai med 10 daglige afgange fra Billund. I alt kan forretningsrejsende nå 540 destinationer i hele verden gennem Billund Airport og de 10 store hubs, som lufthavnen har ruter til. Så den største udfordring er nu at forbedre infrastrukturen fra Billund til Horsens.

13 rutenyheder

Billund Airport lancerer i år hele 13 nyheder. Otte af dem er til nye destinationer som Kiev, Prag, Edinburgh og Krakow.

»Vi går en fantastisk spændende sommersæson i møde. Der er en kæmpe vækst i indflyvningen af efterspurgt arbejdskraft fra blandt andet Rumænien og  Polen til hele regionen,« siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Airport.

Fem af nyhederne supplerer allerede eksisterende destinationer i form af flere afgange til bl.a. Frankfurt, Riga og Malaga. Den femte daglige afgang til Frankfurt betyder fx, at der skæres to timers ventetid af rejser videre til Nordamerika.

Lufthavnen har i løbet af vinteren flyttet håndteringen af den ankommende bagage ud af bygningerne for at give plads til flere passagerer og mere bagage. En stor udvidelse og renovering af den prisvindende King Amlet Lounge skal give forretningsrejsende endnu mere plads til at slappe af eller arbejde koncentreret i den korte ventetid.

I forbindelse med byggeriet af en helt ny tilbygning til den nuværende terminal bliver Restaurant Gastro udvidet til dobbelt størrelse. Det sker særligt af hensyn til den million udenlandske rejsende, som kommer gennem lufthavnen.

»Selv når de har travlt, vil de hellere spise på restaurant end i loungen eller på en café. Derfor er retter, som kun tager 10 minutter at tilberede, også tydeligt angivet på menukortet,« forklarer Jan Hessellund.