Stibo Copmplete

Stibo Complete tilfører nye segmenter til det grafiske supermarked

Med opkøbet af trykkeriet Rosendahls, der er en af Danmarks førende grafiske virksomheder, får Stibo Complete en ny specialiseret afdeling under vingerne. Rosendahls pharma-afdeling lever op til den høje GMP-standard, som bl.a. har givet virksomheden store internationale medicinal og Life Science kunder i Danmark og i udlandet

Det er ca. et år siden, at Stibo Complete købte trykkeriet Rosendahls og begyndte at flytte hele produktionen, som er bestående af 145 medarbejdere og et stort antal maskiner fra Esbjerg til Horsens.

Den sidste del er den såkaldte GMP-afdeling, som bliver brugt til flere forskellige opgaver bl.a. for det offentlige, hvor kravene til fortrolighed er store.

Spørger man Michael Estø, der er sales manager i Rosendahls, bliver det et givende samarbejde for de to trykkerier, selvom de kommer fra forskellige verdener:

»Vi får begge tilført nogle kompetencer, som vi ikke havde før. For Rosendahls betyder det, at vi i langt højere grad kan servicere vores kunder. For Stibo Complete betyder det, at de får en afdeling med GMP-standard, som kan leve op til selv de højeste krav inden for bl.a. kvalitet, sikkerhed og levering.«

Stibo Complete

Kvalitet kan have vital betydning

Det er særligt Rosendahls GMP-knowhow, der sparker nye døre ind for Stibo Complete. Den sætter særlige krav til trykkeri og færdiggørelse af produktionen, så den lever op til de fejlfri standarder, som f.eks. kræves til den farmaceutiske industris indlægssedler, og dette vil helt automatisk smitte af på al den øvrige trykproduktion hos Stibo Complete.

Netop pharma-området kræver høj sikkerhed og ikke mindst stor akkuratesse. Der er simpelthen ikke plads til fejl, forklarer Michael Estø:

»Det spiller en stor rolle om indlægssedlen anbefaler et maxindtag på 20 milligram eller 2 milligram. Det lille 0 til forskel kan have vital betydning for forbrugeren. Indlægssedlen er den vigtigste informationskilde for patienter og læger. Derfor bliver alt tjekket igen og igen af både specialuddannet personale og af maskiner. Alle procestrin er dokumenteret, så det er muligt at spore hele forløbet, og patienter trygt kan modtage korrekt information omkring indtagelse og dosering.«

Stibo Complete er ISO 9001 certificeret og arbejder dagligt efter relevante krav fra de internationale direktiver »Eudralex vol. IV (EU)« og »FDA« (US), som alle er implementeret i procedure og instruktioner.

Kontrolleres igen og igen

Bag de tre bogstaver i GMP (Good Manufactoring Practice) gemmer sig en lang række punkter, som produktionen skal excellere i. Det drejer sig bl.a. om hygiejne, skærpede adgangskrav, indretning af produktionslokaler, kvaliteten af udstyret og line clearance.

»Line clearance betyder, at vi clearer alt, når vi starter en ny produktion. Der er ikke noget i nærheden af maskinen, som ikke skal bruges til netop den produktion. Alt bliver stoppet, alt bliver tjekket. Der må ikke ligge så meget som et stykke papir, der kan risikere at komme et forkert sted hen og den samme proces foretages efter endt produktion« siger Michael Estø.

Undervejs bliver udvalgte punkter tjekket af specialuddannede kvalitetsmedarbejdere. Dette sker i tæt kontakt med kunden og som beskrevet i kundens udarbejdede kvalitetsaftale.

Stibo Complete

Udvider det grafiske supermarked

Med denne nye afdeling stiller Stibo Complete sig i en favorabel position i forhold til at servicere den farmaceutiske industri, der her til lands har vækstet voldsomt de seneste 10 år. Stibo Completes mangeårige tradition for kvalitetstrykkeri får med andre ord et ekstra lag, når virksomhederne mødes, fortæller sales manager i Rosendahls, Michael Estø.

»Stibo Complete og Rosendahls er et rigtig godt mix. Rosendahls åbner for den farmaceutiske industri og hele den offentlige del. Til gengæld tilfører Stibo Complete den store produktion, derved kommer vi til at stå endnu stærkere og kan tilbyde vores kunder endnu flere varer i vores grafiske supermarked.«