Roesgaard og partners // Notion

Revisorer sender en mand ind i fremtiden

Et lille skridt for Roesgaard & Partners kan blive til et gigantisk spring for selskabets kunder. Den seneste satsning fra revisionsselskabet er at sende en ung økonom ud til verdens hotspots for kunstig intelligens.

Kinesiske virksomheder stormer frem på feltet for kunstig intelligens, automatisering og databehandling. Seneste nyt er, at regnskab og revision er blandt de områder, som bliver revolu­tioneret i løbet af den kommende tid. Roesgaard & Partners har derfor ansat den unge økonom Jesper Esman Andersen som Head of Business Development og sendt ham ud i verden.

Det ligger ikke i hans opdrag, at der skal skabes klar værdi i de første år. Men nye automatiseringsværktøjer har allerede gjort en stor forskel.

»Med vores nuværende robotter har vi gjort op til fire fuldtidsstillinger fri til arbejde, som skaber reel værdi for vores kunder. Og det er kun begyndelsen. De nuværende løsninger er sikkert ikke førende om tre år,« siger han.

Robotterne består af software og har altså ikke nogenfysisk form. Men de sætter deres aftryk ved at tage sig af rutineopgaver som at oprette kunder i systemet, kontrollere regnskaber på CVR.dk, arkivere aftalebreve og meget mere.

I efteråret var Jesper Esman Andersen på sine første to rejser for Roesgaard & Partners. Turen gik til teknologi­messer og virksomhedsbesøg i Shanghai og Silicon Valley. Med sig hjem havde han en masse ny viden og en ny revisionsplatform. Ved hjælp af kunstig intelligens kan den mindske revisorernes traditionelle stikprøvekontroller med en kontrol af hver eneste postering på 28 forskellige parametre. Det giver større sikkerhed for revisorernes kunder og kan være en stor hjælp i forhold til compliance – fx overholdelse af regler mod hvidvask.

Kina presser på teknologiens udvikling

I begyndelsen af februar i år var Jesper Esman Andersen vært ved et af Roesgaard & Partners’ velbesøgte VIP-morgenseminarer. Her gav den danske journalist og Kina-korrespondent Christina Boutrup som gæstetaler de fremmødte erhvervsfolk et wakeup-call.

Kinas arbejdsstyrke falder i de her år på grund af diktaturets mangeårige politik, som forbød befolkningen at få mere end ét barn. Derfor presser landet nu hårdt på udviklingen inden for automatisering og kunstig intelligens.

Styrets plan er at være førende inden for en lang række nye teknologier i 2025. Så Jesper Esman Andersen har bestemt ikke været på besøg for sidste gang. I år henter han ny viden hjem fra Boston, Singapore og London. Men han vil også stå for at indarbejde flere nye systemer hjemme i Horsens.

»Vi har nu mulighed for at tilbyde kunderne at godkende regnskabet med deres fingeraftryk på mobilen. I bund og grund ved vi ikke, om den her investering kommer helt hjem igen. Men Roesgaard & Partners er åbne for at prøve nye løsninger af, og og det er en superspændende rejse med udfordringer og muligheder,« siger han.