Den gode revisor ser ind i fremtiden

Den gode revisor ser ind i fremtiden

EY. Bag de to kendte vokaler på facaden af Holmboes Allé 12 i Horsens ligger genvejen til enhver virksomhedsejers gode samvittighed. For når logoet går igen på ens årsregnskab, kan man trygt fokusere på sine egne kompetencer.

Der er langt til toppen i revisionshuset EY. Bogstaveligt talt. Hvis gæsterne ikke taber pusten på vej op ad de mange trapper, kan udsigten over Horsens centrum og havnen måske gøre udslaget.

Huset fik før sommeren to nye partnere, som brænder for at dele den oplevelse med endnu flere kunder. Det er et par erfarne herrer, der som statsautoriserede revisorer dækker over den rådgivningspalette, den typiske virksomhed i Horsensområdet efterspørger.

EY er både et lokalt og et internationalt foretagende. Det giver virksomhederne i Østjylland og resten af verden tryghed om, at komplicerede regnskabsudfordringer bliver løst til punkt og prikke. Hovedparten af EY’s kunder i Horsens er ejerledede virksomheder, som har brug for grundlæggende hjælp og rådgivning med deres regnskaber.

»På den måde afspejler vores kunder byen. Vi leverer de basale ydelser inden for bogføring, regnskab og indberetning af skat til langt de fleste kunder. Men med vores store bagland kan vi også tilbyde specialiserede kompetencer,« siger Morten Klarskov Larsen.

Han er den ene af de to nye partnere i EY og selv statsautoriseret revisor bl.a. med speciale i virksomheder med internationale relationer. Netop relationer er et nøgleord i revisionshuset. Hvis en revisor får en kunde på grund af sit lokale kendskab, vil han hjælpe kunden hele vejen – også selvom der er tale om udfordringer, som ikke kræver meget specialiseret viden.

Vi har et mål om en bedre bundlinje for alle parter. Vi skal gøre os til et endnu bedre sted at være kunde og medarbejder

Den ekstroverte revisor lever godt

Engang tiltrak revisorfaget mest tilknappede typer, som helst gemte sig bag regneark og kun så kunderne, når det var højst nødvendigt. Men tiderne er skiftet, og det giver nye muligheder for den nye generation hos EY.

»Den historiske revisor, han – for det er mest en han – er ikke udadvendt. Som det ser ud nu, skal færre og færre virksomheder underlægges revision. Det gør flere af vores medarbejdere fri til rådgivning. Så den fremtidige revisor er en sparringspartner i meget mere end regnskabet,« siger Morten Klarskov Larsen.

Og det er netop på det område, størrelsen på EY for alvor bliver en fordel. Baglandet af specialiserede medarbejdere vil altid være forberedt til at løse de såvel store som mindre udfordringer, kunderne i Horsens området løber ind i.

»Hvis du skal lave ordentlig revision, skal du forstå ledelsens skøn. Så det er et godt paradigmeskifte, vi ser. Det giver noget tillid, du ikke kan digitalisere dig til,« siger Uffe Black Jensen – den anden nye partner.

Eksperter i uddannelser

Uffe Black Jensen leder EY’s kompetencer inden for regulerede uddannelser i hele Danmark. Det vil sige, at alle landets cirka 1.100 danske uddannelsesinstitutioner kan få ekspert-rådgivning af ham og hans medarbejdere.

»Det er fedt at arbejde med noget, som ikke nødvendigvis skal give overskud, men have en bæredygtig økonomi. Det handler om at sikre den højest mulige samfundsgevinst i den type revision,« siger han.

Uddannelse er også i en anden forstand et vigtigt element i revisionshuset. Enhver autoriseret revisor er forpligtet til at uddanne sig løbende. Hos EY bliver den viden flittigt delt mellem medarbejderne, så udbyttet og det samlede vidensniveau holdes så højt som muligt.