RenseGruppen // Notion

Rense-firma oplever voldsom vækst

Vejlensiske Rense-Gruppen er langt foran sine vækstplaner takket være store og trofaste kunder. I et presset marked vinder de på at være på forkant med kundernes behov og på at give skarpe priser.

Tobias Vandal Laursen var godt i gang med tømreruddannelsen, da han pludselig fik øjnene op for noget langt mere tilfredsstillende: at rense tæpper. Mange kan nok nikke genkendende til, at det er rart at se et tæppe blive rent. Men han har taget tilfredsstillelsen til et nyt niveau i partnerskab med sin barndomsven Peter Bentsen.

De to driver i dag deres egen koncern, Rense-Gruppen, fra et langbord i et ydmygt erhvervslejemål i Grejs ved Vejle. I alt har de 10 ansatte. Flere af dem arbejder for tiden hjemmefra, fordi lokalerne er blevet for små til, at de kan holde ud at sidde sammen og tale i telefon med kunder dagen lang. Og kunder er der mange af.

»Vi havde slet ikke regnet med, at det skulle nå det her niveau så hurtigt. Jeg har optur dagligt over alt det, vi opnår sammen. Hver eneste ordre og tilfredse kunde giver et kæmpe kick,« siger Peter Bentsen.

I 2019 rundede Rense-Gruppens selskaber 1.300 kunder, og den milde vinter har gjort det muligt at arbejde for fuldt tryk igennem den tid, som normalt er lidt sløv. I februar 2020 landede vennerne den største aftale til dato med en stor boligforening. Derfor mangler de nu flere medarbejdere til alge- og gulvbehandling. Og de er på jagt efter større lokaler til dem og langbordet.

RenseGruppen // Notion

Et godt tilbud

Tobias Vandal Laursen og Peter Bentsen vænnede sig for alvor til at samarbejde, da de gik til fodbold sammen. Da de fik samlet for mange skavanker til at dyrke motionen sammen, lagde de i stedet planer for en virksomhed. Men de planer er for længst overhalet.

»Flere af vores faste kunder har presset på for at få os til at løse deres gulv-opgaver. Det ville vi gøre fra 2022, men i 2019 fik vi et tilbud, vi ikke kunne sige nej til,« siger Peter Bentsen.

En selvstændig med den rette ånd tilbød dem at overtage sin gulvforretning, og kort efter var han ansat. Nu leverer de hele pakken til store produktionsvirksomheder, boligforeninger, messecentre og landsdækkende biograf- og hotelkæder. Deres jyske tilgang til kvalitet og service er især populært hos kunder i København, og de fokuserer på at holde fast i den.

»Vi er ikke selv for fine til at hoppe i arbejdstøjet eller til at håndtere små opgaver for private. Alle skal have en lige god service og det pæne resultat, de ønsker sig. Hos os ved kunderne, at det hele er i orden – også vores priser, så de kun behøver at spørge os, hvad det skal koste,« siger Peter Bentsen. •

RenseGruppen // Notion