Accom

Nystartet tømrerfirma vil kendes for kvalitetsbyg i Trekantområdet

I januar kom der et nyt ambitiøst byggefirma til Vejle. To firmaer med stor erfaring inden for byg og udlejning af ejendomme slog pjalterne sammen og skabte tømrerfirmaet

Accom Byg, der allerede er godt fyldt op i ordrebogen.

Den private boligudlejer Melfarhus og den familieejede koncern Wulff Group er gået sammen om at stifte et nyt og ambitiøst tømrerfirma under navnet Accom Byg.

Per Jørgensen – stifter af Melfarhus – er medejer af det nye Accom Byg, og med sine mange års erfaring behøver han ikke et hav af analyser og strategier, før han giver sig i kast med et nyt projekt.

»Vi spottede en god synergi og sprang ud i det med lukkede øjne. Accom Byg har entreret med dygtige svende og har allerede nogle spændende opgaver på vej ind,« siger han.

Rasmus Vesterbye er direktør og skal sørge for, at virksomheden løbes i gang på den helt rigtige måde. Målet er klart.

»Der er efterspørgsel på gode tømrervirksomheder i Trekantområdet, og det er dét hul i markedet, som vi vil udfylde,« siger han.

Accom

Kvalitetsbyg starter i ledelsen

Rasmus Vesterbye føler sig godt klædt på til at få virksomheden til at vokse, samtidig med at han får Accom Byg til at rime på kvalitetsbyggeri.

»Jeg har altid haft et stærkt købmandsgen. Til daglig betegner jeg mig selv som en moderne købmand. Med det mener jeg, at jeg er hurtig til at få ting til at ske, hvis jeg kan se en god forretning. Derudover har jeg samtidig haft den bedste læremester i snart 10 år – min svigerfar Flemming Wulff, der ejer Wulff Group, og som også startede sin karriere i en meget ung alder,« siger han.

Han er meget opmærksom på, at svendenes arbejde og facon i høj grad afhænger af, hvordan han sætter rammerne. Og hvis målet om at være kendt for kvalitetsbyg skal opfyldes, kræver det blandt andet, at svendene ikke arbejder med alt for stramme tidsplaner og presses ud i noget, som de fortryder.

»Kvalitetsbyg starter i ledelsen. Ledelsens holdning siver ned igennem virksomheden, og hvis der er krav til, at arbejdet skal være i orden, så bliver det også sådan, hvis man ellers har dygtige svende,« siger han.

Holdmoral i højsædet

I skrivende stund er der 12 svende under Accom Bygs faner. Per Jørgensen og Rasmus Vesterbye forventer, at det tal er fordoblet til sommer.

Det er vigtigt for ledelsen at tage socialt ansvar for svendene, og derfor er det ikke nok kun at mødes på byggepladsen.

»Der skal også være arrangementer, hvor man mødes for at hygge sig med hinanden,« siger Rasmus Vesterbye. »Vi skal skabe en god kultur, hvor folk smiler, når de kommer på arbejde. Den slags plejer at gå fra mund til mund, så jeg håber, at det vil få flere gode tømrere til at søge mod os, imens dem, som vi allerede har, får lyst til at blive.«

Selvom en høj kvalitetsstandard kræver, at man dobbelttjekker, at alt er udført, som det skal, er det også vigtigt med tillid mellem ledelse og svende, fortæller Per Jørgensen.

»Det er klart, at der skal være nogle kvalitetstjek, så vi er sikre på, at arbejdet er udført efter de præmisser, som er aftalt med kunden. Men det er ikke, fordi svendene skal gå rundt med sporingschips, så vi konstant kan holde øje med dem,« griner han.

Man behøver ikke at være professor

Indtil videre har Accom Byg blandt andet arbejdet på ejendomme i Middelfart, og snart skal de stå for en 2000 m2 stor udvidelse, når EG skal have ny kontorbygning i Kolding.

Ifølge Per Jørgensen kræver det kun, at tre ting er i orden, før man kan køre en succesfuld tømrervirksomhed med høje standarder.

»Man behøver ikke at være professor. Du kan købe en trillebør og kalde dig tømrer, men der skal mere til, før det bliver godt. Jeg plejer at sige, at man skal have det rette projekt til den rette pris og have det rette netværk. Så har man store muligheder, og lige nu har vi det hele,« siger han.