Romdeluxe // Notion. Foto: Inhouse studios

Nørdernes paradis – og hr. og fru Danmarks butik

På Bygaden i Stensballe ligger en lille butik med stor personlighed. Ligesom to af indehaverne Claus Andersen og Kim Pedersen. De er ægte romnørder, der byder alle velkomne i deres lille romparadis.

Gulv til loft-reoler med sirligt anrettede flasker: Rom, gin, cognac, whisky, specialøl og en lille smule vin. Tilsæt en stemningsfuld atmosfære, hyggelig belysning, chesterfield-sofaer og en imødekommende hilsen fra bag ved disken – og du har Romdeluxe-butikken i den gamle smedje i Stensballe.

Det er efterhånden 15 år siden, man sidst kunne høre hammerslag mod ambolt – i dag kan man i stedet høre indehaverne Claus Andersen og Kim Pedersen. Deres lune humor, interne drillerier og helt åbenlyse passion for rom kan høres og mærkes i den stemningsfulde butik. Her kan man måske nok købe whisky, gin, cognac og specialøl. Men det er den ædle drik, rommen, der så absolut får stjerner frem i øjnene på de to herrer. Kim forklarer det sådan her:

Når man endelig skal give gift til kroppen, så kan man lige så godt gøre det ordentligt.

»Jeg har det sådan, at rommens verden er så meget bredere og mere forskelligartet end whisky og cognac. Rom har en anden diversitet i smagen, og der er så mange forskellige typer,« siger han og bliver hurtigt fulgt op af Claus.

»Når man endelig skal give gift til kroppen, så kan man lige så godt gøre det ordentligt,« lyder det tørt.

Kim Pedersen, indehaver af Romdeluxe // Notion. Foto: Inhouse studios

Tre romnørders hobby

Romdeluxe har efterhånden eksisteret i fem år som webshop, men det var først i november 2020, at Claus Andersen, Kim Pedersen og den tredje mand bag Romdeluxe, Michael Ginnerup, åbnede den fysiske butik på Bygaden 85 i Stensballe.

»Vi er alle tre romnørder, og indtil vi åbnede butikken her sidste år, har det været ren hobbyvirksomhed,« fortæller Kim.

Der er ikke meget hobbyvirksomhed tilbage i dag. Nu tæller Romdeluxe både webshop, fysisk butik og tapning af egen rom, der endda er særdeles populær blandt ligesindede romnørder.

»Vi tapper selv to serier, Wild-serien og Collector-serien. Sidst vi lancerede Wild-serien blev den udsolgt på fem minutter,« fortæller Kim stolt.

En oplevelse på flaske

Selvom både Kim og Claus kan tale i dagevis om rommens forunderlige og smagfulde univers, så er butikken i den gamle smedje ikke en butik kun for romnørder. Det er et helt bevidst valg, siger Claus.

Vi kan godt finde på at udfordre vores kunder lidt på deres smag, men det er meget vigtigt for os, at den flaske, de ender med at købe, også er en, de faktisk kan lide. Det skal være en oplevelse hver gang, de åbner den.

»Vi hylder mangfoldigheden her i vores lille gesjæft. Der skal være plads til alt og alle. Vores kunder er ofte hr. og fru Danmark, mens nørderne besøger vores webshop. Vi kan godt finde på at udfordre vores kunder lidt på deres smag, men det er meget vigtigt for os, at den flaske, de ender med at købe, også er en, de faktisk kan lide. Det skal være en oplevelse hver gang, de åbner den,« lyder det.

Det er det fedeste

Udover kyndig vejledning kan alle og enhver også komme til romsmagning. Butikken er opdelt, så den ene del fungerer som reel butik, mens man i den anden del kan slænge sig i Chesterfield-sofaer eller sætte sig ved det lange, lyse plankebord. Netop her tilbyder Romdeluxe romsmagninger – en af Kims helt store favoritdiscipliner.

»Det er det fedeste. Det føles lidt som en eksamen hver gang, og jeg kan være helt høj efter sådan en aften, hvor vi får folk til at smage noget, de ellers ikke ville have smagt,« fortæller han.

Claus Andersen, indehaver af Romdeluxe // Notion. Foto: Inhouse studios
Claus Andersen (billedet) og Kim Pedersen tapper selv deres rom fra lokalerne i Stensballe. Foto: Inhouse studios.


I det hele taget er det vigtigt for både Claus og Kim, at deres kunder får en oplevelse ud over det sædvanlige. Den joviale snak mellem de to romnørder, den venlige og imødekommende betjening og stemningen, når man åbner døren ind til Romdeluxe slår det hurtigt fast: Det her er ikke en spiritusbutik, som den slags er flest. Her ved de »alt om rom og en hel masse om det andet,« som Kim udtrykker det – og Claus følger op.

»Butikken er nørdernes paradis, men bygget til hr. og fru Danmark. Alle kan komme og få en visuel oplevelse og god, kyndig betjening – fordi vi har vores passion med i det, vi laver. Hvis vi kan få kunden til at gå ud af butikken med et smil på læben og en god rom-oplevelse i posen, så har vi gjort det godt,« slutter han.