Kjærhus // Notion

Nødplanen er en pølsevogn på Langelinie

Hvis Malerfirmaet Kjærhus en dag må lukke, vil brødrene bag, Brian og René, lange dovne pølser over disken fra en slags pølsevognenes Hjem-Is bil.

»Måske kan vi finde en food truck, som vi begge kan være i? Det skal i hvert fald været noget mobilt, så fødevarestyrelsen ikke kan finde os!«

Brødrene Brian og René Kjærhus driver Malerfirmaet Kjærhus sammen, og det er svært at overse, at især lillebror René har svært ved at tage sig selv seriøst.

»Nogle gange vil jeg bare gerne have, at vi skal være helt almindelige i én enkelt måned. Men jeg skal være heldig, hvis der går 20 minutter,« siger Brian Kjærhus.

Kjærhus er blevet kendte i lokalområ­det for deres anderledes firmabiler. Bagsiden på hver bil er dekoreret med hver sin parodi på en kendt filmplakat – altid med de to brødre i ­hovedrollerne. Men det gakkede image kan kun holde, så længe der ligger et ordentligt stykke arbejde bagved.

»Det forpligter at være kæk. Vi kan jo ikke køre rundt i de biler og lave noget lort. Så vores produkt skal være i orden. Men vejen derhen er med til at gøre det sjovt,« forklarer René Kjærhus i et halv-alvorligt øjeblik.

Tiltrækker dygtige malere

Kjærhus maler alt – lige fra små reparationer til kæmpe villaer – og hvor de kan folde hele paletten ud. Deres anderledes branding er med til at gøre dem til et spændende firma at arbejde for.

»Vi har tiltrukket sindssygt dygtige malere og tilbyder dem lidt flere oplevelser og bedre vilkår for at fastholde dem. Det vil vi blive ved med, så længe vi kan og trives med det,« siger Brian Kjærhus.

Og hvis det en dag ikke går længere, kan de flere end 20 håndværkerbiler måske stadig byttes til en hurtig og godt affjedret food truck.