KASVI gør det grønne grønnere – på den grønne måde

KASVI gør det grønne grønnere – på den grønne måde

Når grønne områder skal gøres grønnere på en grønnere måde, stiller det nye krav til dem med de professionelle grønne fingre. Herning-virksomheden KASVI mærker stigende efterspørgsel efter grøn vedligehold af udearealer.

Herning-virksomheden KASVI har blandt andet speciale i vedligehold af virksomheders grønne arealer. Hvor efterspørgslen tidligere var efter snorlige hække og veltrimmede plæner uden ukrudt, stiller virksomhederne i dag helt andre krav om bæredygtig vedligeholdelse.

– Der er helt klart sket et skifte i det, kunderne fokuserer på. Opgaveløsning handler ikke længere kun om et flot resultat til en god pris. Nu er det vigtigt, at vi kan løse opgaverne bæredygtigt, fortæller direktør i KASVI, Kjeld Risom.

Kontor- og iværksætterfællesskabet Nupark Innovation i Holstebro har siden februar 2021 haft glæde af KASVIs bæredygtige tilgang til vedligehold af udendørs arealer. Dengang vandt KASVI et udbud, hvor bæredygtighed blev vægtet højt. En grøn hverdag er nemlig en vigtig prioritering for Nupark.

– Bæredygtighedstanken fylder meget for mange, og den fylder også hos Nupark. Vi har en strategi for, at alt hos os skal være bæredygtigt, og her er vores meget store udearealer selvfølgelig ingen undtagelse, siger Trine Graversen, der er souschef hos Nupark.

Nye ideer giver nye muligheder

KASVIs opgave hos Nupark består, foruden ejendomsservice, i at holde græsarealerne, klippe hæk og sørge for altid velholdte grønne arealer. Nupark var KASVIs første kunde, hvor bæredygtig opgaveløsning var et egentligt krav. Derfor skulle der også tænkes nyt med både robotplæneklippere og særlige blomsterblandinger, der sikrer en stor biodiversitet.

De nye måder at gøre tingene på og tænke ud af boksen er en kvalitet hos KASVI, der var med til at vinde dem udbuddet om vedligeholdelsen af Nuparks grønne arealer.

– KASVI præsenterede dengang – og gør det stadig den dag i dag – mange nye måder at gøre tingene på. De er rigtig gode til at tænke ud af boksen, og man kan mærke, at deres tilgang til bæredygtighed matcher godt med vores. Vi er enige om, at arealerne skal se pæne ud, men at det skal ske på bæredygtighedens præmisser, siger Trine Graversen.

At tænke bæredygtighed ind i deres opgaveløsning var en stor opgave for KASVI, men nu har alle deres ydelser et bæredygtigt element. Bæredygtighedstanken har åbnet nye muligheder for KASVI, siger direktøren.

– Robotplæneklippere er eldrevne og kan altså erstatte de store benzindrevne havetraktorer. Det er godt for miljøet, men det åbner også muligheden for, at vi kan tage langt flere græsarealer ind, når robotterne står for græsklipningen, siger Kjeld Risom.

Flere er med på bæredygtighedsbølgen

Herning-virksomhedens kundeportefølje, der ønsker bæredygtigt vedligehold af de grønne arealer, tæller blandt andre, foruden Nupark, Vestforsyning i Holstebro, Birk Centerpark og grundejerforeningen af samme navn i Herning og kontorfælleskabet Innovatorium.

Sidstnævnte er glade for samarbejdet med KASVI og deres tilgang til det bæredygtige. Senest har KASVI opstammet egetræerne i læbælterne, der omkranser Innovatorium, og sået frø med blandt andet 26 forskellige markblomster.

– KASVI har givet os værdifuld sparring i forbindelse med vores Vild med Vilje-projekt. Det giver virksomhederne i huset både flotte og bæredygtige omgivelser, som understøtter vores grønne forretningsplan, siger Allan Kristensen, der er teknisk chef i Innovatorium.

For Kjeld Risom er der ingen tvivl om, at kundernes ønske om bæredygtighed er kommet for at blive. Derfor skal KASVI fortsætte udviklingen af virksomheden, så den følger med kundernes behov.

– Vi må aldrig gå i stå, og vi skal være klar til at løfte de udfordringer, kunderne stiller os. Da vi fik Nupark som kunde, var det netop et resultat af en udfordring fra kunden om en ny måde at tænke opgaveløsningen på. Det er et godt eksempel på, hvorfor vi hele tiden skal sørge for at forny os, siger direktør i KASVI, Kjeld Risom.

KASVI tilbyder alt i anlæg ved firmaer, boligselskaber og private samt haveservice, ejendomsservice og autoriseret kloakarbejde.