Jual // Notion

JUAL Group løser byggeriets udfordringer

Fem selskaber med ekspertise i gennemtænkte løsninger til tag og facade sparer tid og ressourcer for en presset byggebranche.

Det er besværligt og tidskrævende at færdiggøre alle løsninger til tag og facade på byggepladsen. Især når tidsplanen skrider. Det indså Svend Jørgensen – stifter af JUAL – for mere end 50 år siden. I 2007 overdrog han virksomheden til næste generation, og i dag er den udviklet til en koncern med fem selskaber, som alle drives efter samme idé om at spare tid for byggebranchen.

»Vi løser udfordringerne ved at være fleksible over for vores kunder og gøre dem mere effektive i deres arbejde. Hvis de mangler noget i vores katalog, producerer vi det til dem,« forklarer Anders Kjær Jørgensen, adm. direktør i JUAL Group A/S.

Siden han i 2000 blev ansat i JUAL A/S har han udviklet virksomheden sammen med først faderen og siden med dygtige medarbejdere. Dengang var de 35 ansatte i ét selskab. I dag er der 250 ansatte fordelt på fem selskaber. Fire af selskaberne ligger i Jylland, mens det femte er i Kina.

Fælles for dem er, at de producerer et stort og bredt sortiment af standardvarer, men også specialudvikler bygningstilbehør til alle fra den selvstændige håndværker til den store totalentreprenør. Gennem ejerskabet i Bygtjek A/S leverer JUAL Group standardprodukter samt specialprofiler til trælaster og byggemarkeder.

Oftes når specialløsningerne er bestilt flere gange, og man i JUAL Group kan se stigende efterspørgsel på nye løsninger, ender de ofte som en fast del af sortimentet. Det giver alle JUAL Groups kunder glæde af fleksibiliteten over for den enkelte kunde.

Kæmpe vækstpotentiale

JUAL Group har opkøbt de seneste to af koncernens virksomheder: Perform A/S, som producerer blyfri materiale til taginddækning, og Bygtjek A/S, som blandt andet har udviklet en række unikke produkter til tagkonstruktionen – vindplader, skotrender, tagrender og forskellige profilløsninger. 

Begge virksomheder er bygget på kombinationen af standardvarer og specialløsninger. Nu er fokus på at skalere hele koncernen uden yderligere opkøb.

»Det skal ske ved at udbrede vores produktsortiment, fortsætte automatiseringen af vores produktion og ikke mindst digitalisere både interne og eksterne processer. På den måde kan vi udnytte potentialet i de virksomheder, vi har. Vi ser et fornuftigt 2019 for byggebranchen og vil gøre vores til, at byggerierne kan blive hurtigere færdige trods manglende arbejdskraft,« siger Anders Kjær Jørgensen. 

 

I Kina vælter de bygninger

Der er sket en stor udvikling i JUAL Kina i de første 15 år. Men der er også sket meget med det omgivende samfund, siden Martin Thomsen flyttede til den beskedne millionby Suzhou i Jiangsu-provinsen i sommeren 2004. Han kom ud til en tom fabrikshal med et budget på én million kroner.

Siden har JUAL Kina aldrig fået tilført penge. Til gengæld er det asiatiske marked begyndte at kaste ny viden af sig. Fra at være billig arbejdskraft og et samfund, hvor bygningerne sjældent stod i mere end 10 år, er der nu fokus på bedre vilkår for både mennesker, miljøet og højere kvalitet i byggeriet.

»Planen var kun at producere varer og sende dem hjem. Det har vi gjort med succes i mange år. Men i 2014 begyndte vi at sælge vores produkter i Asien. Det giver os, ud over øget omsætning, viden og inspiration til alle vores produkter,« siger han.

I dag sker en stor del af produktudviklingen blandt de 70 kinesiske ansatte, som har en kinesisk daglig leder og en bred vifte af underleverandører. Martin Thomsen flyttede hjem igen i 2006. Han er i dag medejer af JUAL Group og direktør for JUAL Kina med mange årlige rejser mellem Suzhou og Juelsminde.

De relativt lave lønninger har før gjort det svært at sælge kvalitetsløsninger til tag og facade i Kina. Men markedet for god kvalitet vokser, og JUAL Kina står stærkt på det med en årlig omsætning på 70 mio. kr.

»Nu intensiverer vi både produktudvikling og automatisering. Vi har flere robotter i produktionen og samler mange dygtige folk, fordi vi har opbygget virksomheden på kinesiske præmisser men med virkelig gode forhold,« siger Martin Thomsen.