Witt

Hvis vi kan tænke det, kan vi realisere det

Handelsvirksomheden Witt A/S i Herning gør aldrig noget halvt. Nu er en gourmetrestaurant i særklasse på vej i en af virksomhedens karakteristiske domer. Gæsterne træder ind i en helt særlig verden.

De fleste i Midt- og Vestjylland forbinder formentlig landsbyen Gødstrup uden for Herning med det nye supersygehus. Nok er sygehuset stort, men det er langt fra det eneste opsigtsvækkende i den lille by.

Handelsvirksomheden Witt A/S har netop bygget 6.500 kvadratmeter nyt lager og fylder med sine nu 24.000 kvadratmeter under tag en god del af landsbyen, der ligger smukt ned til Gødstrup Sø.

Witt udvikler og forhandler unikke brands til husholdning til store detailkæder i en god del af Europa og har også en afdeling for fysioterapi og healthcare.

Nu topper Witt palletten med ”Restaurant domæne”, som bliver et gastronomisk fyrtårn ikke alene i Herning men i hele landsdelen og resten af Jylland for den sags skyld.


Vi skal give gæsterne en udsøgt oplevelse hver eneste aften. Samtidig skal vi skabe en unik arbejdsplads, der tiltrækker talenterne i branchen.

- Restauranten skal være et mad-flagskib, som man gerne vil køre langt efter. Vi går efter højeste fællesnævner og vil levere superhøj kvalitet hele vejen rundt, siger Kim Simonsen, der er forretningsudvikler i Witt A/S.

Spiller max sammen

Og netop ordet ”rundt” skal man tage helt bogstaveligt. ”Restaurant domæne” bliver etableret i en dome, der har form som en halvkugle. Alene det at opholde sig i en kugle gør noget helt særligt ved fornemmelsen af tid og rum.

- Der bliver tale om en totaloplevelse, hvor både indretning, mad, vin og betjening kommer til at spille flot sammen, siger restaurantchef Joakim Thomassen, der sammen med køkkenchef Jens Vincent kommer til at spille hovedrollerne i ”Restaurant domæne”.

Skyhøje ambitioner

Jens Vincent er 34 år og er uddannet kok på Michelin-restauranten ”Ti Trin ned” i Fredericia og har senest været souschef på Treetop Restauranten i Vejle.

Joakim Thomassen er 28 år, uddannet sommelier og har blandt andet erfaring som tjener hos Gastromé i Aarhus. Han er desuden optaget i Dansk Sommelier Forening i Court of Masters.

Nu er de sat i spidsen for den nye top-restaurant i Gødstrup med i alt ni ansatte. Deres ambitioner er både skyhøje og helt nede på jorden.

- Vi skal give gæsterne en udsøgt oplevelse hver eneste aften. Samtidig skal vi skabe en unik arbejdsplads, der tiltrækker talenterne i branchen, siger Joakim Thomassen.

Finesse og personlighed

Jens Vincent er i fuld gang med at planlægge menuer med et forskelligt antal serveringer og Joakim Thomassen er på storindkøb til restaurantens vinkælder, hvor der vil være vin i alle prisklasser.

Vinmenuerne bliver afstemt til maden og vil bestå af både kendte og glemte vine, der fortjener at komme frem i lyset igen.

- Vi får også et omfattende vinkort, som jeg er sikker på, vil begejstre kendere af god vin, siger Joakim Thomassen.

Unikke råvarer

Også maden bliver en smagseksplosion og vil tage form efter årstiden og mulighederne for at bringe gode lokale danske og skandinaviske råvarer til bordet og resten af verden for den sags skyld.

- Det vigtigste for os er, at råvaren er unik. Vi kommer til at begrænse brugen af kød. Men det kød, vi serverer, vil til gengæld være ekstraordinært godt, siger Jens Vincent og tilføjer at fisk kommer til at være det bærende protein i retterne.

- Vi vil selvfølgelig gå efter gode fisk landet på Vestkysten, men også efter kongekrabber fanget på dybt iskoldt vand i Nordnorge og håndplukkede Mahogni-muslinger fra Island, der kan være op til 200-300 år gamle. Vores østers henter vi på Venø, fordi de er skånsomt dyrket og blandt verdens bedste, siger Jens Vincent.

I køkkenet bliver de gode råvarer tilberedt med klassisk håndværk tilsat charme, finesse og personlighed.

- Vi tager udgangspunkt i råvarer, der smager godt, og gør det hele lidt mere elegant siger Jens Vincent.

Helt særligt DNA

Der er plads til 30-40 gæster i ”Restaurant domæne”. Alt er bygget op fra bunden og i høj grad indrettet med Witts eget interiør.

På den måde passer restauranten godt til Witts helt særlige DNA, hvor restauranten nok bliver kronen på værket, men samtidig skal være et arnested for udviklingen af nye madkoncepter til Witts øvrige forretning.

- Vi har det sådan, at hvis vi kan tænke det, så kan vi realisere det, siger Kim Simonsen, der lige nu glæder sig over at se de mange tanker om en gourmetrestaurant i særklasse tage form i de to unge chefers kyndige hænder.

”Restaurant domæne” åbner torsdag 19. maj 2022 og er herefter åben med forhåndsbooking hver torsdag, fredag og lørdag. •


restaurantdomaene.dk