Borre Knob Konferencecenter // Notion. Foto: Inhouse studios

Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et konferencecenter så smukt

Der er dage, hvor Borre Knob Konferencecenter danner smukke rammer om begivenheder som bryllupper, runde fødselsdage og barnedåb. Og så er der dage, hvor Borre Knob brillerer som åndehul for erhvervsfolk, der mødes til konferencer, strategidage eller topmøder. Borre Knob er noget ganske særligt.

For enden af snoede grusveje, omgivet af græsmarker med rådyr og højlandskvæg og med udsigt til Horsens Fjord, ligger Borre Knob. Stedet er ejet af den horsensianske emballagevirksomhed

Schur, som købte det tilbage i 1970’erne. På ejendommen kunne Axel Schur dengang møde kunder, pleje relationer og tilbyde overnatning til dem, der kom langvejs fra. I dag er Borre Knob til for alle – både private og erhvervsfolk.

Private kommer for at opleve naturen, nyde en god middag, fejre, overnatte og nyde livet. De lokale i området bruger Borre Knob-halvøen til at gå ture eller tage en dukkert fra den nye badebro, som kom til i juni i år.

»Den er vi meget glade for. Den bliver brugt flittigt af både gæster og lokale,« siger Heidi Rasmussen, som er Center Coordinator på ejendommen.

Borre Knob Konferencecenter // Notion. Foto: Inhouse studios

Hvor business møder mindfulness og forkælelse

Borre Knob er beliggende i diskrete og private omgivelser, og det er muligt at booke stedet, så man har det hele for sig selv. Det gør sig både gældende for virksomheder, men også til private arrangementer såsom bryllupper, konfirmationer eller runde fødselsdage.

Vi har haft kursister i den her uge fra en virksomhed, der har booket sig ind årligt de seneste 30 år.

Her kommer erhvervsfolk for at nyde roen, freden og de unikke omgivelser, der danner de perfekte rammer til at holde møder, lægge strategier og træffe afgørende beslutninger. Det naturskønne område lægger desuden op til mange forskellige aktiviteter, om det bare er en stille morgendukkert inden dagens aktiviteter, eller det er en fuld teambuilding-dag i de fredede omgivelser.

Mange af Borre Knobs gæster nyder også at bruge området til at lystfiske, sejle i kajak eller kitesurfe. De seneste par år er det blevet muligt at stå på SUP (Stand Up Paddle) og Borre Knob stiller gerne SUP boards til rådighed. Borre Knobs placering er også oplagt som base for ture til bl.a. Hjarnø, Endelave og Alrø.

Schurs private sommergrund

Grunden, hvor Borre Knob i dag ligger, har tidligere været frugtplantage, og nogle af frugttræerne står stadig tilbage i haven som levn fra gamle dage. Den charmerende ejendom har været i familien Schurs eje i knap 50 år. Axel Schur købte oprindeligt stedet til privat brug, men han fandt dog hurtigt ud af, at stedet egnede sig overordentligt godt til at tage forretningsforbindelser med hen. Her kunne både Axel og gæster nemlig finde ro til at danne relationer og træffe vigtige beslutninger.

For ca. 30 år siden besluttede Schur, at stedet skulle åbnes op for offentligheden, og at andre skulle have muligheden for at benytte sig af ejendommen med den helt særlige placering. Det blev starten på konferencecenterets historie, og fra 2003 var privatarrangementer også en del af pakken. Og der er mange, der er blevet glade for at benytte sig af Borre Knob til årlige arrangementer.

»Vi har haft kursister i den her uge fra en virksomhed, der har booket sig ind årligt de seneste 30 år,« fortæller Heidi Rasmussen, og tilføjer, »de er særligt glade for den ro, de oplever herude, og den luksus, det er, at de kan få hele stedet for sig selv«.

For Schur er det stadig vigtigt, at stedet er til gavn for de lokale og nærområdet. Derfor blev der også tænkt nye tanker, da corona ramte og bestillingsbogen var tom for bookinger.

Borre Knob Konferencecenter // Notion. Foto: Inhouse studios

Sommerophold blev en redning

Da corona ramte Danmark i foråret 2020, stod Borre Knob uden bookinger i bogen det næste lange stykke tid, hverken på konference-siden eller privatfest-siden. Derfor skulle der tænkes alternativt, så stedet ikke bare stod tomt.

»Vores gæster har altid sagt, at de føler sig hjemme på Borre Knob, derfor kom tanken om at tilbyde mini-ophold for privatpersoner hurtigt til os,« fortæller Heidi Rasmussen.

Vores gæster har altid sagt, at de føler sig hjemme på Borre Knob, derfor kom tanken om at tilbyde mini-ophold for privatpersoner hurtigt til os.

Hun uddyber, »vi afprøvede det for første gang i sommeren 2020 og gentog det i år, og det er bare blevet en kæmpe succes.« Konceptet rummer, at man kan booke et af de 32 værelser fra 1-4 overnatninger, og med i prisen kommer både morgenmad og aftensmad.

 

Mad med mere

Lige præcis maden er noget af det, de på Borre Knob går meget op i. Her prioriterer kokkene især lokale og økologiske råvarer, som er i sæson, og køkkenet kan da også bryste sig af det økologiske spisemærke i bronze. Alt, som i ALT, laves fra bunden, og kokkene gør en dyd i ud af, at maden skal passe til den naturoplevelse, man får, når man overnatter på Borre Knob.