Bertel Bording fra Dansk Lydisolering

Fra tommestok til akustisk tegnestue

Trods ydmyg start som mindre håndværksmester ved spisebordet på Østerbro, har Bertel Bording skabt en akustisk tegnestue, som er samarbejdspartner for landets største virksomheder.

Dansk Lydisolering A/S er en familievirksomhed i ordets mest moderne betydning. Virksomheden, der tilbyder rådgivning og egne produkter indenfor akustikregulering og lydisolering, er ejet og drevet af Bertel Bording og hans hustru, Kathrine. Sammen med en håndfuld medarbejdere driver de to ildsjæle forretningen, hvor der er rum til begejstring, nørderi, det fuldendte håndværk og de helt store armbevægelser. Familievirksomheden holder til i familiens private ejendom dybt inde i Gribskov ved en lille charmerende landsby nær Esrum sø.

Støj påvirker mennesker

Lydens betydning for arbejdsmiljøet og for menneskers velvære er omdrejningspunkt for alle virksomhedens bedrifter. For meget støj påvirker menneskers ydeevne, vores tilfredshed med arbejdspladsen og vores generelle sundhed. For nogle mennesker opleves den negative effekt af for meget støj prompte, mens støjen for andre får lov at ligge og lave langtidsvirkende skader på for eksempel blodtrykket. Viden om støj udvikler sig løbende, og det er netop dette stadigt uendelige univers, familievirksomheden elsker at dykke ned i.

Bertel Bording, ejer af Dansk Lydisolering

Iværksætter med et mål

Bertel Bording står ved roret i Dansk Lydisolering og har gjort det helt fra starten. Han er iværksætter ud over det sædvanlige, groet af den jyske muld og startede eget tømrerfirma som bare 22-årig. Ideen til Dansk Lydisolering kom, da Bertel ønskede at skifte kurs til en niche, hvor man kunne specialisere sig i noget, som kunne bidrage til menneskers forbedrede hverdag. Noget som ikke kun handlede om at være billigst, og hvor det gode håndværk gør en reel forskel. Kathrine, som er født lydfølsom, og som allerede arbejdede med lyd, kom med forslaget; at lave lydisolering mellem lejligheder i storbyen. Og så lød startskuddet til Dansk Lydisolering. Der var stor interesse helt fra starten og lydisoleringsløsningerne blev solgt som varmt brød til natklubber og private i Københavnsområdet. Bertel sad ved spisebordet i parrets lille Østerbro-lejlighed og orkestrerede det hele, når han ikke selv var ude at montere.

Produkter skal forbedres, hvis de kan

Nu, otte år senere, sidder parret - når de altså sidder - i naturskønne omgivelser og lader sig inspirere af fuglekvidder og vindens susen i træerne. Her udtænker de nye innovative løsninger til storrumskontorer rundt om i landet. Arkitekter og designere ynder at lægge vejen forbi tegnestuen, hvor de får en tiltrængt naturindsprøjtning samt lidt inspiration.

»Jeg kan ikke lade være med at ændre produkterne, hvis vi KAN forbedre dem,« fortæller Bertel og forklarer, hvordan alle virksomhedens produkter har haft mange versioner, og hvordan de løbende transformerer sig.

Bertel Bording, ejer af Dansk Lydisolering

God lyd smitter som den rene pest

Dansk Lydisolering leverer akustikløsninger og lydisolerende løsninger til hele Danmark. De tilbyder rådgivning, projektering, samlede løsninger og produktsalg. En klassisk sag kan være renovering af en kontorejendom, hvor Dansk Lydisolering hjælper med indretningen og dermed sikrer optimal arbejdslyd.

»Virksomhedsejerne begynder at indse, at god lyd på kontoret er lige så vigtigt som godt lys,« fortæller Bertel Bording. 

Virksomheden oplever derfor stigende interesse for deres løsninger, fordi “god lyd smitter som den rene pest,” som Bertel siger det og forklarer, hvordan de fleste kunder vender tilbage efter mere, når de har akustikreguleret det første rum. Private kunder handler hovedsageligt i webshoppen, og familievirksomhedens tilgang er, at med den rette vejledning kan rigtig mange hjælpe sig selv, hvilket holder omkostningerne nede. Virksomhedens filosofi er desuden, at du skal have den rette rådgivning og dermed det rette produkt første gang - får du det, skal der nok forblive en fornuftig økonomi i projektet - også, når der vælges et luksuriøst produkt.

Virksomhedsejerne begynder at indse, at god lyd på kontoret er lige så vigtigt som godt lys

Udlandet kalder på Dansk Lydisolering

Hvad der engang var en håndværksvirksomhed i små kår, er nu centrum for majoriteten af byggebranchens støjmæssige spørgsmål. Bertel selv siger, at han aldrig var nået hertil uden den praktiske erfaring, han har tillagt sig gennem de mange år i tømrerfaget. Familievirksomheden farer frem og er så småt på vej til udlandet. Bertel Bording og hustru glæder sig over den måde, erhvervslivet har taget imod virksomhedens seneste produkter og ser lyst på fremtiden.