Dyrenes Beskyttelse // Notion

Erhvervsstøtte giver bedre liv

Leila Andersen er en af de mange frivillige, som er med til at drive Dyrenes Beskyttelse. Støtte fra virksomheder er afgørende for hjælpen til dyr i nød.

I 1993 kom Leila Andersen til skade med sin ryg. Tre år senere måtte hun indse, at den aldrig ville lade hende passe et arbejde igen. Det er siden kommet tusindvis af dyr til gode. Leila Andersens forældre drev dengang et internat i Overby ved Juelsminde for Dyrenes Beskyttelse. Så dyrene har altid været en del af hendes liv.

»Da det stod klart, at jeg ikke kunne arbejde mere, fik min mor mig hjulpet i gang i Dyrenes Beskyttelse, som hun samarbejdede tæt med. I dag er Dyrenes Beskyttelse min identitet og det, der fylder mest efter min familie. Her er jeg altid på arbejde, og jeg elsker det,« siger Leila Andersen.

Dyrenes Beskyttelse // Notion

Hun har været igennem et hav af funktioner og udvalg i foreningen i årenes løb. I dag holder hun sig af hensyn til ryggen fra opgaver med at fange dyr og bære transportkasser med dem. I stedet koordinerer hun et hold af frivillige i Horsens, Hedensted, Vejle, Fredericia og Kolding i rollen som områdeformand og bestyrelsesmedlem. Hun tager imod henvendelser om alle slags dyr i nød og sikrer dem hjælp. Når skilsmisse, allergi, flytninger og dødsfald går ud over dyrene, sørger hun også for at få dyrene videre til nærmeste internat. I sjældne tilfælde kører hun selv dyrene, når ingen andre kan.

Alle ved, at Dyrenes Beskyttelse hjælper dyr. Men for Leila Andersen er det tydeligt, at foreningen og ikke mindst dens støtter også hjælper mennesker. En stor del af hendes arbejde er også at sikre dyrevelfærden i sociale sager.

Hvis man har svært ved at finde store værdier i sit liv, kan man finde dem i Dyrenes Beskyttelse. Det er meget tilfredsstillende at hjælpe dyr og de mennesker, som har brug for hjælp til at leve med deres dyr på en god måde

»Hvis man har svært ved at finde store værdier i sit liv, kan man finde dem i Dyrenes Beskyttelse. Det er meget tilfredsstillende at hjælpe dyr og de mennesker, som har brug for hjælp til at leve med deres dyr på en god måde,« siger hun.

Foreningens dyretransporter rykker ud fra internaterne til redningsopgaver, når der bliver ringet 1812. Hvert område har et samarbejde med en dyrlæge, så de frivillige altid kan få professionel sparring. De bliver også uddannet som rådgivere i dyrearter, familiedyr, produktionsdyr og vilde dyr. Pengene til de mange initiativer kommer både fra sponsorater, gaver og private medlemskaber.

Parkour for hunde

I Danmark har Dyrenes Beskyttelse otte internater. Dyr i nød i vores lokalområde kommer enten til Brande Internat eller Fyns Internat. På sidstnævnte har hundene adgang til deres egen parkourbane og sansehave, mens katte har god plads til at klatre, kradse og lege inde såvel som ude.

Dyrenes Beskyttelse // Notion

Når Dyrenes Beskyttelse kommer på tale, vil mange måske tænke på forsømte kæledyr. Men foreningen hjælper alle dyr. Det sker både ved at rådgive deres ejere, vejlede forbrugere og arbejde for lovgivning, der tager hensyn til dyrene. Arbejdet handler ikke kun om dyr, men også hjælp til ressourcesvage dyreejere og beskyttelse af biodiversiteten og det danske miljø. Når virksomheder bliver sponsorer for Dyrenes Beskyttelse, viser de altså, at de tager ansvar for samfundet omkring dem.

»Det gavner både mennesker, dyr og virksomheder at støtte Dyrenes Beskyttelse. Mange kunder og medarbejdere vil sætte pris på det, fordi de går op i dyrevelfærd og miljø,« siger Leila Andersen. •