Corfitz // Notion

Det handler om at ramme fremtiden rigtigt

Gæster på Corfitz har nydt solen midt i Horsens i snart 20 år. Den centrale placering forpligter til konstant udvikling og imødekommenhed.

Anders Pilgaard glæder sig. Som ejer af Corfitz Restaurant og Bar følger han re­no­ve­ringen af Søndergade tæt. I seks år var han med til at udvikle caféen, indtil han overtog den helt i 2017. Nu er han spændt på at se udviklingen af Danmarks bredeste gågade.

Når noget rør sig i Paris eller New York, går der noget tid, før det når til Horsens.

»Mange siger, den er for bred og kedelig. Men vi kan jo komme forbi hinanden og bruge den til noget. Planerne er gode, men det ligner en gågade, som kunne ligge hvor som helst i Danmark,« siger han.

Han håber, at den langtidsholdbare arkitektur også giver plads til unikke løsninger – blandt andet hvor caféerne kan indrette deres udeservering.

Fornyelse har skabt succesen

Siden 1999 er mange spændende koncepter åbnet og lukket i Horsens. Hemmeligheden bag Corfitz’ succes ser ud til at ligge i god mad, service og de fornyelser, som Thomas Fog og Anders Pilgaard har gennemført. Indretningen har af og til været vovet. Men i dag er kunderne vant til at se første­salens store vin­duespartier i loftet og antikke pynt ved bordene.

»Der skal være balance i udviklingen. Hvis vi er for langt foran, bliver det for un­derligt. Når noget rør sig i Paris, London eller New York, går der noget tid, før det når til Horsens,« siger Anders Pilgaard.

Så selvom han suger til sig af nye input fra udlandet, holder han sig til det velovervejede.

Hvis du skal have noget at falde tilbage på, så er du i gang med noget, du ikke tror på.

40 trappetrin på arbejde

Anders Pilgaard ville egentlig ikke bo på sit arbejde. Alligevel bor han ovenpå Corfitz, og det har faktisk givet ham mere fritid. Nu kan han hurtigt nå hjem og holde fri i nogle timer, når der er ro på arbejdet.

Det lå heller ikke i kortene, at han skulle være restauratør. Men i slutningen af uddannelsen til bygningskonstruktør gik det op for Anders Pilgaard, at han ikke kunne sidde stille foran en computer en hel dag. 

God mad og godt selskab har han til gengæld aldrig kunnet få for meget af, og derfor var det naturligt for ham at lægge alle sine kræfter i caféen uden at bekymre sig om den næsten færdige uddannelse.

»Hvis du skal have noget at falde tilbage på, så er du i gang med noget, du ikke tror på,« afslutter han.