Hede Nielsen // Notion

Som at være julemand hele året

Fra det åbne vindue på 11. sal kan Henrik Hede-Nielsen, formand i Familien Hede Nielsens Fond, høre den faste rytme fra piloteringsmaskinerne i Horsens. Det er lyden af en byudvikling, som han er stolt over at være en del af.

Familien Hede Nielsens Fond har hjemme i beskedne kontorer på toppen af en af de højeste bygninger i Horsens. Her bemærker man ikke dens tilstede-
værelse, men den er let at få øje på i bybilledet.

Fondens midler er blandt andet gået til delvis støtte af den planlagte Vestsalen på FÆNGSLET, Horsens Krisecenter for Mænd, Bycykler i Horsens, Camps for ordblinde i Horsens og en række lokale foreninger og plejecentre.

Positiv udvikling

Det mest synlige i midtbyen er dog fondens første stykke fast ejendom; Det tidligere Hotel Danica, som er ved at blive ombygget til kollegium med 47 værelser. Hede Nielsens Kollegiet står færdigt ultimo 2018 og bliver klar til indflytning fra start 2019. Udlejningen er outsourcet til 2+2 Administration, som tager imod alle henvendelser.

»Jeg håber, at det vil få endnu flere til at få
øjnene op for, hvad Horsens kan. Der er sket så meget positivt, siden jeg voksede op her, og jeg nyder at følge udviklingen,« siger Henrik Hede-Nielsen.

Det giver selvindsigt, selvstændighed og en sund kulturel læring.

Familiefonden har også gennemgået sin egen store udvikling under Henrik Hede-Nielsen og tidligere formand Peter Sven Sørensen samt Henriks søster Pernille, som var næstformand før ham. For bare fem år siden blev ansøgningsprocessen digitaliseret, og flere donationer fik en langsigtet, strategisk karakter. 

Det betyder dels, at fondens midler kan gå til bedre formål end at aflønne en stor administra­tion, dels at den lille administration hurtigt kan tage stilling til økonomisk støtte af mindre ansøgninger. Henrik Hede-Nielsen har selv stu­deret i udlandet og forstår godt de studerendes lyst til at afprøve netop det.

Et privilegeret arbejde

Henrik Hede-Nielsen regnede ikke med, at han skulle indtage fondens formandsstol. Han bor i Vedbæk, er uddannet på hotel i København og engageret i det aarhusianske og københavnske byliv, hvor han er medejer af Bremen Teater og Hotel Cecil. Da hans søster, Pernille, trådte tilbage i 2012 for at hellige sig sin familie, fulgte han alligevel familietraditionen og overtog hendes post.

»Jeg føler mig meget privilegeret, fordi jeg kan være med til at sætte fokus på de bløde værdier. Det er som at være julemand hele året, fordi vi giver bredt tilbage til forskning, udsatte, studerende og velgørende foreninger i hele Danmark. Det giver stor mening,« siger han.