Fra venstre: Gran Bar-medejer, Eoin Magill Madsen, indehaver af Haddock & Friends, Mads Falck Valentin-Hjorth og medejer af Gran Bar, Claus Hald.

Nyt spisested i Horsens: Gran Bar præsenterer Haddock & Friends

En oase med sydlandsk stemning og masser af lækker fisk og skaldyr. Sådan præsenterer Gran Bar på Søndergade i Horsens deres nye samarbejde med fiskerestauranten Haddock & Friends.

Der er sket noget med Gran Bar i Horsens. Den populære lillebror til Café Gran og Møhr, perfekt beliggende på Søndergade, er omdannet til en lækker fiskebar. Her kan man sommeren over mæske sig i østers, moules frites, fish & chips, kaviar og gode øl og vine. I tilkøb får man naturligvis den sydlandske stemning, der er kendetegnet for Gran Bar. Konceptet kaldes ”Gran Bar præsenterer Haddock & Friends,” og der er meget at glæde sig til, hvis man er vild med fisk.

»Tanken er, at det store, udendørs område med 80 siddepladser skal have lidt sydlandsk stemning med masser af varmelamper, glassider og tag på. Så vi laver en lille oase midt på Søndergade, hvor vi serverer en bred palet af fisk. Det skal være folkeligt samtidig med, at det også er eksklusivt,« fortæller Mads Falck Valentin-Hjorth, kok og indehaver af Haddock & Friends og manden bag MadhosMads, der tilbyder mødemad, eventmad og kantineløsninger i Horsens og opland.

Gran Bar-medejer, Claus Hald, og indehaver af Haddock & Friends, Mads Falck Valentin-Hjorth

Fede oplevelser og forkælelse

”Gran Bar præsenterer Haddock & Friends” slog dørene op den 21. april, og både Mads Falck Valentin-Hjorth og Gran Bar-ejer Eoin Magill Madsen glæder sig til at forkæle gæsterne.

»Der skal være rejegilder, moules frites-aftener, og der kommer nogle italienere op i løbet af sommeren og spiller musik og skaber god stemning. I bund og grund skal det være et sted, hvor vi kan få lov til at lege, give gæsterne nogle fede oplevelser og forkæle dem. Det er det, vi brænder for,« fortæller Eoin.

I bund og grund skal det være et sted, hvor vi kan få lov til at lege, give gæsterne nogle fede oplevelser og forkæle dem.

Han og Mads har kendt hinanden siden barndommen, og det var derfor ikke en svær beslutning, da Eoin ringede til Mads og foreslog, at de omdannede Gran Bar til en Haddock & Friends fiskebar.

»Det var oplagt for mig at hive fat i Mads og sige: »Det her er du rigtig god til, skal vi ikke gøre det i et partnerskab på Gran Bar? Inden for fem minutter var vi ret enige om, at det var den vej, vi skulle gå,« husker Eoin.

Må gerne være sjovt og spændende

Ifølge Eoin har makkerparret de samme visioner i forhold til, hvad de vil tilbyde gæsterne – og hvordan de sikrer, at de selv har det sjovt undervejs.

Der skal selvfølgelig være til dagen og vejen, men det må også gerne være sjovt og spændende. Og projektet her er sjovt og spændende.

»Der skal selvfølgelig være til dagen og vejen, men det må også gerne være sjovt og spændende. Og projektet her er sjovt og spændende. I bund og grund kan vi godt lide at give horsensianerne nogle oplevelser. Det er nogle af de ting, vi sætter højt og synes er fedt. Jo mere, vi har at tilbyde, jo sjovere er det,« siger Eoin.

Stinkende godt skaldyr

Og der er noget at glæde sig til, hvis man kommer forbi Søndergade i Horsens i løbet af sommeren og får lyst til fisk og skaldyr. I den lille oase foran Gran Bar kan man forvente at få serveret ”stinkende god skaldyr,” som Eoin kalder det. Men man skal ikke føle sig udenfor, hvis man ikke er til den slags. Der kommer også andet på menuen, lover han.

»Der bliver også noget til de ikke-fiskespisende. Der kommer lidt carpaccio, skinke og lidt forskellige ting, som ikke er decideret fisk. Men der er ingen tvivl om, at vi går efter de gode produkter, gode vine og gode øl.«

Hyggelig aften i højsædet

Netop de gode råvarer er i højsædet hos ”Gran Bar præsenterer Haddock & Friends” – og der er nærmest garanti for en hyggelig aften med vennerne, veninderne eller kæresten, siger Mads.

Der vil både være frokostanretninger og mulighed for at tage kæresten, vennerne eller veninderne med ud og hygge sig en hel aften.

»Vi kører fish and chips på fersk fisk, og der er hummere og østers, kaviar og muslinger fra Horsens. Vi har en grill her, så vi griller lidt skaldyr, og vi laver moule frites, som allerede er i folks hjerter. Der vil både være frokostanretninger og mulighed for at tage kæresten, vennerne eller veninderne med ud og hygge sig en hel aften,« siger han, og Eoin er hurtig til at foreslå, hvor man kan tage hen, når fisken er indtaget, og Gran Bar lukker.

»Og så lige slutte af med en cocktail på Café Gran. Det kan jo kun blive en fantastisk aften,« lyder det grinende.