Ejendoms Centret A/S i Horsens // Notion. Foto: Inhouse studios

EDC Ejendoms Centret A/S i Horsens er blevet grønnere

Solceller på taget, to ladestandere og udskiftning af alle lyskilder og computere. EDC Ejendoms Centret A/S i Horsens har taget den bæredygtige omstilling til sig.

Ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendoms Centret på Strandkærvej i Horsens, Alex Mandrup Paulsen, har ét godt råd, hvis du overvejer at energioptimere din bolig eller virksomhed: »Vær beredt. Det griber nemlig om sig, når først du kommer i gang. Det erfarede vi selv, da vi i starten af året besluttede os for, at vores EDC-butikker skulle være grønnere.«

»Når man først begynder med sådan noget, så bliver man lidt nørdet. Så begynder man at tænke, hvor man lige kan gøre noget. Man begynder at gå op i det. Og tænke mere over, om noget er nødvendigt,« fortæller han med et smil.

Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendoms Centret // Notion. Foto: Inhouse studios

Noget, der kan mærkes

Energioptimeringen tog for alvor sin begyndelse i foråret 2021, da butikken stod overfor et ‘facelift’. I den forbindelse undersøgte Alex Mandrup Paulsen mulighederne for at blive mere bæredygtig - både som butik og arbejdsplads. Det resulterede blandt andet i udskiftning af alle lyskilder og computere, opsætning af to ladestandere til elbiler og solceller med et batteri, der gemmer strøm til de tider på døgnet, hvor det er sparsomt med solskin.

»Vi har reduceret strømforbruget med ca. 80 procent, så det er da noget, der kan mærkes,« fortæller Alex Mandrup Paulsen, mens han viser en statistik over brugen af solcelleenergi fra en app på sin telefon.

Ja, der er gået grøn omstilling i EDC Ejendoms Centret A/S, og ifølge Alex Mandrup Paulsen kommer det også kunderne til gode.

Vi kan mærke en stigende interesse for bæredygtigt byggeri hele vejen rundt. Fordi vi selv har været igennem den her omstilling, kan alle vores medarbejdere give bedre råd og vejledning end tidligere.

»Vi arbejder med salg af både private boliger og erhverv, projektudvikling og nybyggeri, og vi kan mærke en stigende interesse for bæredygtigt byggeri hele vejen rundt. Fordi vi selv har været igennem den her omstilling, kan alle vores medarbejdere give bedre råd og vejledning end tidligere,« fortæller han.

Kvalitet, troværdighed - og mere fleksibilitet

En anden tilføjelse til butikken på Strandkærvej - og en del af energioptimeringen - er også installationen af skærme i tre møderum. Det betyder, at kunderne ikke altid skal møde op for at snakke med en ejendomsmægler. For dem, der kommer langvejs fra, kan det nu også klares online. Og Alex Mandrup Paulsen garanterer, at man bliver mødt med samme kvalitet og troværdighed, uanset hvilken mødeform, man foretrækker.

»Vi har en stor berøringsflade og et meget højt kompetenceniveau, så vi kan give en seriøs rådgivning. De kvaliteter er fortsat gældende og ikke afhængig af fysiske møder. Vi har bare udvidet vores fleksibilitet.«

Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendoms Centret // Notion. Foto: Inhouse studios

Online møder og mindre bilos

De nye skærme i mødelokalerne har også været medvirkende til mindre kørsel for butikkens 21 medarbejdere. Nu kan de for eksempel deltage i møder med kollegerne fra København online i stedet for at tage bilen eller toget derover. På samme måde forsøger ejendomsmæglerne at planlægge deres tid, så de ikke skal køre frem og tilbage til butikken på Strandkærvej for mange gange.

»Vi prøver at optimere, så man for eksempel ikke behøver køre til Egebjerg, tilbage hertil og til Egebjerg igen. Så spørger vi kunden, om vi kan lægge mødet derude, for der har man i forvejen en aftale. Det kan ikke altid lykkedes. Vi er en servicevirksomhed, men vi kan godt se på, hvad vi kan gøre, som kan være med til at gøre noget godt,« mener Alex Mandrup Paulsen.

Det stopper ikke her

Når man har set strømforbruget i EDC-butikken på en app og hørt Alex Mandrup Paulsen fortælle begejstret om LEDpærer, ladestandere og solcelleenergi, er man ikke i tvivl om, at den grønne omstilling hos EDC Ejendoms Centret A/S ikke stopper her.

Der er også noget værdi i det, og vi tager et samfundsansvar, som jeg synes, er vigtigt, også som en mindre virksomhed.

»Det er noget, vi også kommer til at føre igennem i vores ni andre lokalbutikker. Vi skal til at renovere Tørring-butikken, og her er det helt klar noget, vi kommer til at tænke ind,« fortæller Alex Mandrup Paulsen, der ser flere fordele i at energioptimere butikkerne.

»Dels er der økonomien i det. Der er selvfølgelig nogle penge, der skal investeres, men besparelsen opvejer det på den lange bane. Der er også noget værdi i det, og vi tager et samfundsansvar, som jeg synes, er vigtigt også som en mindre virksomhed. Og så er det klart, at vi også gerne vil vælges som ejendomsmæglere, fordi vi tænker grønt,« lyder det fra Alex Mandrup Paulsen.